[Gambar] Langkawi - Oriental Village & Geopark Center

  Greetings from Langkawi. Walaupun pergi Langkawi leibh 4 bulan yang lepas, I still dont care and want to blog about it :) . Tempat ini di namakan sebagai Oriental Village | Langkawi Geopark Center. Tak sangka, terdapat pelbagai aktiviti yang di tawarkan di sini disamping pemandangan yang cantik. Ternyata aku sangat teruja maklumlah sekali sekala dapat berjalan-jalan bersama ahli keluarga.




To those who have been to this place, surely they will agree with me saying the place is awesome. Patutlah ramai orang sebab dekat situ ada ATV, Langkawi Cable car, Elephant Ride, Horse Ride, Duck Tour dan sebagainya. Jangan terkejut, dekat langkawi pun ada Korea Jara Island. Sila tengok gambar di bawah ni.
-Korea Jara Island-
-Korea Nami Island-

Di Sky Adventure park, terdapat beberapa buah ATV yang disediakan untuk di sewa. Ada yang kecil dan ada yang besar. Kiranya budak pun boleh naik lah ATV ni.  :) As for the price I am not too sure because I did not try any. Jalan tengok-tengok je pon.

Keadaan kawasan sedikit berkabus sebab baru lepas hujan. Boleh nampak ramai orang beratur di bangunan tingkat atas tu, semua nak naik Langkawi Cable Car ke puncak Gunung Mat Cincang. Harga tiket ialah RM 25. Tu pun aku tak naik sebab like I said - cuma jalan-jalan jer.
Boleh dikatakan kawasan Oriental Village& Geopark Center agak besar dan bagi mereka yang penat berjalan boleh lah menaiki kuda yang disediakan. Maaf, ianya bukan percuma. Haha.
-Kereta Kuda Berhias-
 

-> Gambar di sekitar kawasan Geopark Center, Langkawi.

 
 -Jambatan merentasi parit kecil-
-Korea Nami Island & Jara Island-
-Kawasan Kedai-
-Kawasan kedai cenderamata-
-Kedai yang menjual pelbagai barangan-
-Restoran Makanan Arab-
- Gambar pemandangan selepas hujan-
Jumpa lagi

Memang tak rugi kalau ke Oriental Village dan Geopark Center nih walaupun cuma untuk jalan-jalan. Pemandangan di sana sangatlah cantik dan hijau. Rasa rugi pulak sebab tak naik Cable Car, sebab waktu tu terlalu ramai yang beratur. Mungkin lain kali. :)

24 comments

  1. assalam liza wah bercuti ke langkawi ya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak :) ni pergi 4 bulan lepas dengan family. hihi.

      Delete
  2. Replies
    1. dapat tenang kan minda :) hilang stress

      Delete
  3. akak liza.... bestnya kan. hurmmm mintak2 la suami jadi pergi langkawi hujung tahun nie.. hahahaha...

    nk sgt2 pergi kat tempat ala2 korea tu...!!!!!!!! please...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. memang cantik dear :) nanti pergi tnjuk gambar k

      Delete
  4. Bila la nak dapat ke Langkawi lagi..bestnya..:)

    ReplyDelete
  5. hai licha..lama dah rasanya tak singgah sini..hehehe..ini pergi time honeymoon hari tu ker??hehe..dulu time pergi langkawi tak perasan plak tempat ini..hehe..so next time kalau nk jalan2 kat langkawi dah boleh visit laa tmpat nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. salam. wahhhh,,bestnya kalau dapat datang sini..nampak menarik ! nice view!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu dear :) datang langkawi wajib singgah situ tau

      Delete
  7. baru ke sana 2 minggu lepas..akekeke

    ReplyDelete
  8. Bestnya Licha..Bilalah kita nak gi langkawi lagi...mesti dah banyak bezakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. licha pergi last pon dalam 2 tahun lepas gitu. Memang lain sangat

      Delete
  9. seronoknya..entah bila saya nak sampai sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk geopark tu percuma je dear :) insyaAllah nnti ada rezeki mesti sampai

      Delete
  10. Menarik suasana & permandangan pun cantik2... Thanks sharing Licha.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama khir.. sekali sekala keluar dengan family pon best jugak

      Delete
  11. bestnya langkawi.. suka naik cable car kalau ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. haritu licha pergi ramai sangat yang beratur nak naik :( next time la kot

      Delete
  12. Wahhh dh byk tempat2 best la di Langkawi.. last aku dtg hari tu waktu kabel car tu baru je lepas siap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. hm. tula dah maju dah sekarang ni. sama lah kita. licha pun xpernah naik lagi cable car tu

      Delete
  13. waaaa...
    sadly, MG blom penah smpai kt sni tau ...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah nanti ada masa boleh la pergi ye MG :)

      Delete