TIPS ~ Charge Battery Handphone Cepat Penuh

Eh hye.. 

Fed up tak korang kalau battery handphone baru je charge kemudian habis, lepas tu nak kena charge lagi. Lepas tu charge nak tunggu penuh punya lah lama. 
 Lainlah kalau pakai 3310, setahun tak charge pon ok je. :p 

Jadi aku nak kongsi tips macam mana aku charge hp kejap je lepas tu penuh. 
Boleh sambung baca english novel. yeayy!. 

Sebelum charge semart phone korang,
 tukarkan mode telefon kepada "flight mode" 

Ha, macam ini. 

Selepas tu charge je HP macam biasa. 

Google image, 
"tips to charge phone faster"

keluar ini..

Tengok?? Aku tak tipu kan...



Kenyataan : Aku tak pernah lagi banding antara charge dengan flight mode dan charge masa hp off mana lebih cepat. Jadi aku tak dapat nak pastikan mana 1 tips yang lebih berkesan. maaf.  

17 comments

  1. ooo nice sharing
    yumida bab charge ni malas sikit
    selalu terbiar hp tu kong..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah yumida.. :) mls gila nk charge

      Delete
  2. Ooooo macam tu ea? Biasa azwa wat flight mode cuma nak elak orang lain dari call2 je. Tak sgke lak boleh buat charger cepat penuh. Thanks dear for sharing this! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pon boleh jgk azwa. xpon buat je block mode. sng

      Delete
  3. waaaa... nice entry !! btw SM done follow sini. kalau sudi singgah ler melawat tuan blog :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Santan.. tenkiu sebab follw blog licha.. :) dah follw dah blog santan

      Delete
  4. wah..thanks 4 da tip..orang kata charging while off boleh panjangkan jangka hayat bateri tapi pakai flight mode nie baru 1st time dengar..boleh cuba nanti..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. Thanks for the tips.tapi bile tukar ke flight mode nanti takde line la kan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes dear. tak de line. tapi kita boleh buat bnda lain la sebb hp tak offline

      Delete
  6. tips baru ni..boleh try lepas ni kan :D

    ReplyDelete
  7. menarik infomasi nih.. tak cuba tengok nanti!

    ReplyDelete
  8. wah ini pun ahkak baru tau..tq ya dik

    ReplyDelete