Tips & Tutorial | Gubahan Bunga Putih + Hijau (Pinterest Inspired)


Gubahan Bunga Putih + Hijau Inspirasi Pinterest
Teringat suatu ketika dahulu, ketika aku berada di tingkatan 2 dan diarahkan untuk membuat karangan mengenai cita-cita.  Menjadi seorang "Florist" atau penjual bunga menjadi pilihan aku pada ketika itu memandangkan aku masih lagi keliru dan tak tahu untuk membuat keputusan.  Antara semua pelajar cita-cita aku lah yang paling tak glamour. Ish.

While many other students opt to be a doctor, architect, lawyer I simply choose to be a florist.  Well, now my career has diverted far from being florist but I still wish someday I will open my own shop and send a bouquet of roses to my English Teacher.  She love flower, she said.  Thank you for having faith in me. #lichatheflorist.
Inspirasi gubahan bunga pada kali ini ialah berdasarkan daripada koleksi gambar dari Pinterest. Gunakan keyword "White Green Wedding" dan bermacam-macam gambar yang akan keluar. Sememangnya akan membuatkan korang rambang mata.  Pinterest adalah tempat terbaik bagi bakal pengantin untuk mencari ilham dan konsep perkahwinan impian kerana daripada kad jemputan, hiasan meja, kek, doorgift dan lain-lain semuanya telah di senaraikan.  Mudah bukan?.

Gucci Flora Fragrance Anniversary Edition

A women has to smell nice. To be noticed!. 

Well this is the truth not only it made a first good impression.  But could boost your self confidence too.  Investing in a good perfume is a good move especially to all the ladies out there. Among all, my all time favorite would be Gucci. I have been using the perfume by the brand for quite sometime now. Entering my second bottle to my Gucci Flora, this anniversary edition is surely not to be missed. 

  

Its the anniversary of the flora print, hence the Fragrance Anniversary Edition. 

"Gucci has launched Flora Anniversary Edition, a new fragrance for women. Flora Anniversary Edition is a flanker to 2009′s Gucci Flora, and celebrates the anniversary of that scent's inspiration, the “iconic floral print Flora”, first used on a Gucci scarf in 1966". - source

For those who are wondering about the scent it is leaning more to sweet and woody category while for the sensation it is considered sensual and fresh.  This perfume suits you best if you are a fan of a floral smell.  Furthermore, this perfume is a limited edition if you are still not convinced to have this one in your closet. 

For guys who are still wondering what to get their loved ones for their birthdays, look no further!.
Go buy one bottle of Gucci Flora Fragrance Anniversary Edition now.

MISS MARIA | Jubah dan Blouse Muslimah Fesyen Terkini

Dengan perkembangan fesyen muslimah yang semakin mendapat perhatian pada masa kini, terdapat banyak pilihan yang terdapat di pasaran tidak kiralah dari segi warna, corak, gaya potongan, jenis fabrik dan sebagainya.  Muslimah kini lebih pandai menggayakan busana yang dipakai agar masih kelihatan sopan dan bertepatan dengan kehendak syariah, ianya mestilah labuh, longgar dan menutup aurat dengan sempurna.

 Bagi mereka yang meminati fesyen boleh lah mencuci mata di MISS MARIA
Memperkenalkan produk terlaris mereka iaitu ANDRA blouse & THEA Jubah.
 
 Aurat terjaga, cantik bergaya dengan ANDRA blouse dari Miss Maria.
   Kakak cantik nak kemana tu? 

Warna, design dan material yang dikeluarkan oleh Miss Maria merupakan keutamaan mereka dan 'up to date' supaya tidak ketinggalan. Merekah juga mementingkan kualiti dan semua pakaian kami patuh syariah 'LABUH & LONGGAR'

Sesetengah orang mungkin agak sedikit skeptikal untuk membeli pakaian online maklumlah kadang-kadang baju yang dibeli "indah khabar dari rupa".  Mementingkan keselesaan dan kepuasan hati pelanggan, baju keluaran Miss Maria juga sangat di jaga dari segi kualiti jahitan dan kemasan bagi setiap helai baju mereka. 

Apa yang menariknya, setiap design keluaran MISS MARIA ialah breastfeeding friendly (yeayyy to all mummies out there!), wudhuk friendly dan juga design yang mengikut kehendak dan permintaan terkini. Senang cerita, MISS MARIA faham sangat apa kehendak korang semua tu.

Contohnya THEA jubah yang dibawah ini:
 
* Ada 2 poket Sisi untuk menyimpan barangan
* Material kain yang tebal dan berkualiti
 *Jubah yang tidak mengikut potongan badan dan longgar.

Bukankah itu yang kita mahukan?. 
 Salam Sayang dari MISS MARIA.

Facebook: Miss Maria
instagram : Miss Maria Official

Review | Marilah Cantik Bersama Oles Skincare

Sejak kebelakangan ini, boleh dikatakan terdapat banyak jenis dan jenama produk kecantikan yang terdapat di pasaran.Walaupun kebanyakannya mempunyai fokus yang lebih kurang sama: menghilangkan jerawat, mencerahkan kulit, menghilangkan parut, menegangkan kulit wajah, mengurangkan bintik hitam, melembabkan kulit dan lain-lain namun permintaan terhadap produk kecantikan sangat lah tinggi. No wonder pengasas produk kecantikan ramai yang jadi jutawan. I is Very Jealous :P 

Bagi mereka yang inginkan produk kecantikan yang mampu menyelesaikan masalah kulit yang dihadapi tetapi mementingkan tahap keselamatan dan jaminan kualiti produk boleh lah mencuba Oles Skincare. 


Kelebihan produk Oles Skincare yang diperkenalkan oleh syarikat Radius Beauty ialah ianya bukan
produk repakaging, rebranding dan juga 100% bebas dari Mercury, Paraben, SLS dan sebagainya.
Secara kesimpulan Oles Skincare ialah sebuah produk yang dijamin selamat dan menggunakan bahan- bahan yang Halal.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik sini