tips ~ cara pakai perfume

hye semua.

kalau dah namanya perempuan, mestilah kena wangi 
betul tak?.. :
jadi cadangnya hari ni nak kongsi tips pakai perfume bagi tahan lama .

i wish i could have all this. 


1. kalau kita nak bagi perfume/ minyak wangi yang dipakai tahan lama,
sapu/ spray kat 3 tempat ni:

- pergelangan tangan (nadi)
-leher
-belakang telinga 
 bahagian badan yang lain tidak digalakkan sebab bau tu akan rosak apabila bercampur dengan bau peluh.

2. kalau boleh, jangan spray terus ke baju. (ni aku pun selalu buat !) .hee.. . 
perfume seharusnya di sembur pada badan yang lembab contohnya selepas mandi.
hakikatnya bau wangi tu cuma lah sekejap, lama-lama baju anda yang akan rosak .

3. pakai perfume dengan losyen dan gel mandian. ni pun adalah 1 cara lain bagi memastikan perfume dipakai tahan lama. tapi janganlah perfume dior, losyen nivea, mandian lulur mustika ratu. semuanya haruslah sama.


4. pakai perfume original. (=_=')  tak payah explain kot?..

~cara nak mengenalpasti perfume ori 

Dengan cara menggoncangkan botol tu kemudian perhatikan buih2 dia. kalau buih tu cepat hilang, maksudnya yang tu TIDAK original. 
original lah perfume itu jikalau banyak buih dan lambat hilang. 

sekian. 


p/s : boley share perfume apa kegemaran korang? thanks.

this is my favorito. 

24 comments

  1. setuju dengan tips2 nie..hehe..btw, sy pakai perfume ed hardy yang kaler biru tu..lupa plak nama dia..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. good info... thanks! Hani xde perfume kegemaran... yang mana rasa wangi pakai je yang tu... hehe

    ReplyDelete
  3. Hee , gud2 punya info :) Thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. u r welcome. harap2 dpt membantu. :)

      Delete
  4. hahaha.. suka betul cerita pasal perfume ni.. shera suka perfume DKNY blossom kalau x silap.. wangi kemaen.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh dear.. DKNY? of coz lah. bau dia best jgk :) kwn sy pakai..

      Delete
    2. kan wangi kan.. tu laaa.. nk gi survey lak perfume licha ske pakai ni.. hehe ^_^

      Delete
    3. shaherah, hm... liza plan nak buat online biz. jual miniature and lotion.. hehe.. try la escada .. bau dia sweet

      Delete
  5. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 58 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    From: Fariz Reza [Dot] Com

    ReplyDelete
    Replies
    1. fariz reza, selamat berkenalan juga ye :)

      Delete
  6. Replies
    1. thanks.. selamat berkenalan jgk ye dear :)

      Delete
  7. Thanks bagi tipss kak liza :) <33

    ReplyDelete
  8. suka perfume sweet body shop. biar orang lain bau rasa macam nak makan. haha


    recent post : Hanya Di Malaysia Versi Instagram Episode 8

    ReplyDelete
  9. suka perfume vanilla body shop je..heee

    ReplyDelete
  10. Terima kasih banyak atas infonya gan.
    Lumayan nambah elmu.

    Gema Parfum :
    Minyak wangi tahan lama.


    ----------------

    ReplyDelete
  11. Kalau body mist pun sama jugak ke

    ReplyDelete
  12. Kalau body mist pun sama jugak ke

    ReplyDelete