[Gambar] Langkawi - Oriental Village & Geopark Center

  Greetings from Langkawi. Walaupun pergi Langkawi leibh 4 bulan yang lepas, I still dont care and want to blog about it :) . Tempat ini di namakan sebagai Oriental Village | Langkawi Geopark Center. Tak sangka, terdapat pelbagai aktiviti yang di tawarkan di sini disamping pemandangan yang cantik. Ternyata aku sangat teruja maklumlah sekali sekala dapat berjalan-jalan bersama ahli keluarga.




To those who have been to this place, surely they will agree with me saying the place is awesome. Patutlah ramai orang sebab dekat situ ada ATV, Langkawi Cable car, Elephant Ride, Horse Ride, Duck Tour dan sebagainya. Jangan terkejut, dekat langkawi pun ada Korea Jara Island. Sila tengok gambar di bawah ni.
-Korea Jara Island-
-Korea Nami Island-

Di Sky Adventure park, terdapat beberapa buah ATV yang disediakan untuk di sewa. Ada yang kecil dan ada yang besar. Kiranya budak pun boleh naik lah ATV ni.  :) As for the price I am not too sure because I did not try any. Jalan tengok-tengok je pon.

Keadaan kawasan sedikit berkabus sebab baru lepas hujan. Boleh nampak ramai orang beratur di bangunan tingkat atas tu, semua nak naik Langkawi Cable Car ke puncak Gunung Mat Cincang. Harga tiket ialah RM 25. Tu pun aku tak naik sebab like I said - cuma jalan-jalan jer.
Boleh dikatakan kawasan Oriental Village& Geopark Center agak besar dan bagi mereka yang penat berjalan boleh lah menaiki kuda yang disediakan. Maaf, ianya bukan percuma. Haha.
-Kereta Kuda Berhias-
 

-> Gambar di sekitar kawasan Geopark Center, Langkawi.

 
 -Jambatan merentasi parit kecil-
-Korea Nami Island & Jara Island-
-Kawasan Kedai-
-Kawasan kedai cenderamata-
-Kedai yang menjual pelbagai barangan-
-Restoran Makanan Arab-
- Gambar pemandangan selepas hujan-
Jumpa lagi

Memang tak rugi kalau ke Oriental Village dan Geopark Center nih walaupun cuma untuk jalan-jalan. Pemandangan di sana sangatlah cantik dan hijau. Rasa rugi pulak sebab tak naik Cable Car, sebab waktu tu terlalu ramai yang beratur. Mungkin lain kali. :)

Jom Shopping Fossil Online!


Among a must have item to wear before a person goes out from the house is a watch. It has become a necessity which strengthen by Benjamin Franklin’s statement - “Time is Money” while in Malay “Masa itu Emas”. Despite that, a watch can be worn to compliment a look and also serve as a fashion statement. By looking at the person’s watch, we can know the person style, either rugged, feminine, masculine, rock, etc.

So what time is it?

First, let me look at my Fossil Watch.


Terdapat banyak jenama jam tangan yang berada di pasaran namun Fossil tetap menjadi pilihan orang ramai terutamanya golongan anak muda yang gemarkan rekaan yang diinspirasikan daripada trend fesyen terkini. Tambahan lagi, reka bentuk nya yang unik serta mempunyai kualiti yang tinggi mampu menambat hati pembeli di Malaysia.

 
Jam tangan untuk lelaki 

Diantara keempat reka bentuk, sudah tentu salah satu berkenan di hati bukan? This is what I am saying. If you don’t like steel, no worries.  Fossil has a leather strap design. If you prefer a sleek and simple watch, no worries as fossil also has a design that can suit perfectly for your office look. Refer below:
Contoh Jam tangan Fossil yang boleh dipadankan dengan kemeja untuk ke pejabat atau ke majlis casual.

Kepada para gadis, Fossil sememangnya menitik beratkan penggayaan jam tangan dengan keperluan seharian. Sama ada untuk ke majlis, pejabat, mahupun di pakai untuk bersiar-siar. Tampil bergaya dengan Fossil di samping menyerlahkan keperibadian anda.
 
The design will make you fall completely in love.
 
Since we are now in a world full of technology, I am happy to tell you that Fossil is just a click away. Go to ZALORA and get your Fossil watch. There are many choices that you can get in a very reasonable price. Hurry up it’s now or never.


The New Gucci Premiere Eau De Toilette feat Blake Lively

This is a pinned post. Scroll below for new post :) 
Hello Gossip Girl!. We met again after some time since my last post. 

Today's gossip is about something that relate closely to woman brought to you by a great brand, comes with a classy packaging (should i say luxurious) and smells nice. Introducing to you Gucci Premiere Eau De Toilette by Gucci.

 A perfume is a must for woman,without it - its like leaving the house naked. Perfume can  also boost up our confidence level when meeting other people. I give you an example when going to an interview, perfume can help us to calm down and we have 1 thing less to worry about. Cause baby you know you do not smell like you just came out from a thrash bin today. So what does Blake Lively has to do with perfume? Quoting her words “You spray it and you immediately feel empowered – there’s a sensuality that comes with fragrance and there’s a power that fragrance has on other people".  
 
www.gucci.com
Like you own the world.
-Gucci Premiere Eau De Toilette-

In regards to the scent this perfume is a lighter, brighter, more delicate incarnation of the memorable signature scent. Surely if you own a perfume like Gucci Premiere Eau De Toilette, there is no reason not to celebrate your daily success. Plus it also rewards those champagne moments of everyday achievement and makes them resonate and last.



Top Notes: Champagne, Bergamot, Orange blossom
Heart : Jasmine, Freesia, Rose, Musk 
Base: Leather, Patchouli, Woods
 
With that every woman can have a piece of Blake Lively in them but first let us watch the video and see how she carries herself. I personally adore her since her Gossip Girl era (sorry team Blair Waldorf), so an extra mark goes to Gucci for selecting Blake Lively for the campaign. :) Again, love the scent as well.
 
Blake Lively for Gucci Premiere Eau De Toilette Campaign

Tips to make your perfume lasts longer:   
1. Spray the perfume to your pulse points. The inner wrist, the base of the throat, behind ear lobes, in the cleavage, behind knees, and the inner elbows. 
2.  Spray the perfume to the air, and walk through. Repeat the steps.
3. Spray the perfume while your body is wet. Or apply a fragrance free moisturizer to the body before you spray the perfume.


What perfume are you currently using?. Let me know below~

Kebaikan Buah Delima Untuk Kecantikan & Kesihatan

Kebaikan Buah Delima Untuk Kesihatan | Buah Delima sangat terkenal kerana memiliki kandungan anti-oxidant yang sangat tinggi, vitamin C, Potassium dan mempunyai 1001 kebaikan untuk kesihatan dan kecantikan. Dikatakan juga Buah Delima ialah antara buah kegemaran Rasululullah SAW.
Sama ada dimakan begitu sahaja ataupun di buat jus, menurut beberapa kajian buah delima dikatakan mampu :
  • Mengurangkan risiko untukPenyakit Hati
  • Mengurangkan risiko Kanser, terutamanya Kanser Prostate dan Kanser Buah Dada
  • Mengurangkan simtom cirit birit
  • Mengurangkan kolestrol 
  • Mengawal berat badan
Dari segi kecantikan pula, terdapat beberapa kajian yang membuktikan bahawa:
  • Menggalakkan pertumbuhan semula sel kulit, membantu dalam pembaik pulih tisu, menyembuh luka
  • Melindungi dari Matahari. Dengan memakan buah delima, ia nya mampu menlindungi kulit dari radikal bebas yang boleh mengakibatkan kanser.
  • Melambatkan penuaan. membantu menghalang hyperpigmentation, bintik penuaan, garis halus dan kedutan. 
  • Menghasilkan kulit awet muda. Buah delima dapat melembutkan kulit dan menghasilkan elastin tambahan serta collagen - mengakibatkan kulit menjadi lembut, licin dan awet muda.
  • Membantu kulit kering serta untuk kulit berminyak.
Maka tak rugilah bagi mereka yang mengamalkan pemakanan buah delima dalam diet seharian. :)
Ternyata khasiat yang boleh diperoleh sangat lah banyak.

Sumber  & Sumber

ts natural state or in the form of juice, extract, oil, or even dried and used as a spice as it is in India, pomegranate is relatively low in calories, making it a choice addition to any diet

Read more : http://www.ehow.com/about_5094733_benefits-pomegranate.html
Whether fresh in its natural state or in the form of juice, extract, oil, or even dried and used as a spice as it is in India, pomegranate is relatively low in calories, making it a choice addition to any diet.

Read more : http://www.ehow.com/about_5094733_benefits-pomegranate.html
Whether fresh in its natural state or in the form of juice, extract, oil, or even dried and used as a spice as it is in India, pomegranate is relatively low in calories, making it a choice addition to any diet.

Read more : http://www.ehow.com/about_5094733_benefits-pomegranate.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...