YOKO Milk Shower Essential ~Be pretty with Milk

Moo Moo :)  

Psst~ Keep reading, Good news is waiting
The Products above are all milk based.

Do you know?.
"Queen of Egypt, Cleopatra attributed her smooth skin and beauty to a secret ingredient and that is milk. Thus, milk plays an important role in maintaining the beauty of your skin and keeping skin problems at bay."
 There are 4 steps that you can follow to get a smooth skin and hair. And trust me, the products that we are talking about is fairly cheap and affordable. No need to spend a fortune to be like Cleopatra. I like!. Marilah kita cantik bersama-sama dengan produk yang berasaskan susu dari Yoko. Secara ringkas, produk ini bukan hanya berfungsi untuk kulit tetapi juga rambut. Kalau nak cantik mestilah secara menyeluruh. Tak gitu?

Cara :Selepas shampoo rambut, sapukan yoko spa hair spa milky rich ke rambut dan tutup dengan tuala basah yang telah direndam air suam selama 10 minit kemudian bilas.

Effect to the hair, i would say it works amazing :) . Especially for a hijabis like myself, wearing tudung for like 8 hours per day is confirmed. But when I let loose the hair at home - woww. still soft and flowy. 
Rambut terasa berbau wangi dan tahan lama, tak berminyak dan melekit. Ia juga boleh dijadikan sebagai pengganti kepada conditioner.


Cara : Basahkan badan, lumurkan spa milk salt shower bath dan gosok dalam bulatan. Biarkan selama 3 minit kemudian bilas.

On the texture, I would say it is a bit hard to skin unlike any other scrub on the market. So for those who have a sensitive skin you might need to just rub softly. Bau milk salt ini mengigatkan aku kepada adunan untuk buat kek, pukul gula dan marjerin bersama-sama sehingga kembang. :) yup, thats the smell. The difference is it is salty and works to remove dirt deposit and dead skin cells. Kita digalakkan untuk menggunakan scrub/exfoliate sekurang - kurangnya sekali seminggu supaya kulit sentiasa sihat dan tak kusam.



Cara : Selepas mandi sapukan milky body lotion ke bahagian badan yang dikehendaki.

Antara semua produk kecantikan, benda yang tak pernah aku lupa untuk pakai setiap hari ialah lotion. This lotion right here is stored at my workstation. :) I have many hands to shake daily so of coz having a smooth hand is a must. Tak perlu risau untuk orang yang tak suka rasa melekit sebab lotion ini cepat menyerap ke dalam kulit. It smells nice as well, I personally like it but for those who preferred a rosy or flowery scent, this might be a bit too milky for you.

 Cara : Sebelum tidur, sapukan body butter cream ke seluruh tubuh badan sehingga meresap ke dalam kulit.

Perbezaan antara body butter dan lotion ialah kepekatan. Tekstur body butter lebih pekat dan tebal berbanding lotion iaitu ia lebih cair dan mudah meresap. For the effectiveness both are the same, to retain skin moisture, to make skin softer and smoother. Selepas beberapa hari memang boleh terasa perbezaan untuk tekstur dan lembapan kulit. Selalunya bagi orang yang bekerja dalam air-cond memang akan memiliki kulit yang kering, tapi memang aku nampak beza lah pada kulit dibahagian lengan. So far, Alhamdulillah this product is worth to try.

Like i promise Natta Cosme never disappointed me or my readers:
~GOOD NEWS ~ Enjoy 10% discount for ANY YOKO PRODUCT, key in coupon code "LOVEYOKO" upon checkout. Valid until 31-Disember-2014


26 comments

  1. wah, bestnya produk ni! Body lotion tu macam kotak susu pula~

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. haha. biasalah untuk attract perempuan. mesti kena comel.

      Delete
  3. cantik betul packaging dia...ala2 new zealand giturrrr!!!!!!!!.. hehehe

    ReplyDelete
  4. suka la tengok milky body lotion tu..pack dia lawa..:)

    ReplyDelete
  5. packaging dia serious comel macam lembu moo moo

    ReplyDelete
  6. milky body lotion tu kalau sekilas pandang mesti org ingat kotak susu. hehe

    ReplyDelete
  7. Sekali pandang macam air kotak. Huhuh

    ReplyDelete
  8. Packaging nice! Tapi kualiti camera lagi nice! Hehe found one blog to put in my bloglist. Jom exchange bloglist nak x? Hope we Be friend ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi :) thank you dear. licha guna dslr.
      sebenarnya malu nak mengaku, tapi licha tak pandai buat bloglist. hahahah. ! erm.. tak reti

      Delete
  9. comel betul packaging dia..satu tarikan untuk membeli ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan.. very much :) cute sangat dengan bau susu

      Delete
  10. perghh.. macam nak buat minum je.. macam susu kotak!

    ReplyDelete
  11. comelnya ^^ tkut kena makan pulak. terus rasa nk mkn yogurt n ssu.

    btw, pertama kli ke sni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear :)
      tenkiu ye sudi singgah sini .
      jemput join GA licha ye

      Delete