Membeli belah Online Dengan Bijak!


Membeli belah Online dengan Bijak | Tidak dinafikan kini boleh dikatakan semua barangan boleh ditemui atas talian. Bukan sahaja gadjet, barangan berjenama, pakaian, malahan barang dapur seperti sayur semuanya boleh dihantar ke muka pintu anda. Tetapi sebagai seorang pembeli kita harus menjadi lebih bijak apabila membeli barangan secara online. Bijak bagaimanakah?

Shopping Online the Smarter Way | Why we need to be smart when buying things online?. Because we do not want to buy things which is over priced and getting a lot of discounts when purchasing will makes you... well, a smarter consumer!. Like me, I will only buy things if it is on sale or marked with 70% discount. As much as I love to do shopping, I would prefer to save whenever possible.

Remember, buying things with discounts wont just make cooler but smarter!
To do so, we have Iprice comes to the rescue.
Bagi mereka yang gemar membeli barangan secara atas talian pastinya gembira apabila melihat semua kupon dan promosi terkini boleh di dapati di bawah 1 bumbung. Ketika ini, Iprice menawarkan pelbagai  jenama dan kedai antaranya termasuklah Lazada, Zalora, Foodpanda, Jackow dan sebagainya. 

What so cool about the website is they will provide information on all brand and also provide the coupon codes for web stores. Taking below as an example.
Contohnya Zalora Christmas Gift Deals, apa yang perlu anda buat ialah klik "Go to Offer", dan anda akan  dibawa anda terus ke laman web yang menawarkan promosi tersebut.
 Mudah bukan?. Dengan ini kita tak akan lagi tertinggal mana-mana promosi mahupun setiap tawaran hebat yang sedang berlangsung dan semestinya membeli dengan harga yang lebih murah. Iprice  kini bukan sahaja di Malaysia tetapi ia juga telah menembusi Indonesia, Singapura, Hongkong, Vietnam, India dan Filipina.

See more for IPrice Here : Facebook & Twitter

Remember, always buy things if it is on sale or discounts.  :)

25 comments

  1. hanya membeli online jika susah nak dapat kat luar jer... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kena tengok jugak barangan yang nak dibeli tu

      Delete
  2. selalu jugak beli online sebab senang. klik klik dah siap ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. perasaan bila dapat parcel tu best sangat kan :)

      Delete
  3. Kekdg rajin juga bli on9, Tgk keadaan ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. :) tunggu masa sale memang laju je membeli. ni dah hujung tahun

      Delete
  4. always look for discounts! hehe.

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes correct dear :) bila macam tu baru la pengguna bijak

      Delete
  5. Masa skrng ni sesetengah perkara lebih mudah membeli secara online.. baguslah mcm ni. Thanks sharing Licha.. :)

    ReplyDelete
  6. kurg sikit lah shopping online ni. time betol2 perlu je. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu beli apa dear ? licha suka barang make up.
      baju kurang sikit sebab saiz selalu tak kena

      Delete
  7. Replies
    1. tu lah kan yui :) licha pun sama - high 5

      Delete
  8. at least, 50% discount! wajib tu

    ReplyDelete
  9. Hujunh tahun banyak sale ala-ala boxing day gitu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi :) biasa la tu dear. bazar pon dh banyak buat year end sale

      Delete
  10. jemput join sis :) penyertaan sis amat amat diharapkan .

    http://reaoutlet.blogspot.com/2014/12/a-week-giveaway.html

    ReplyDelete
  11. Selalu gak shopping online.. lagi lah lepas wujud Lazada.. senang utk mak-mak.. window shopping dlu kat website..

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang kan? tak payah nak pergi jauh-jauh dah boleh beli barang. Dapat jimat duit minyak sekali

      Delete
  12. skrg ni kalau sebut beli online je, mesti terfikir lazada.. tapi saya tak pernah lagi beli barang online...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iklan diorang memang tempting kan?.

      Delete
  13. Make Simple and Stylish Additions to your Home – Cushions, Wall Art, Rugs & Homewares add elegant touches to any homes interior with Brosa Furniture Discount Codes-http://www.voucherfollow.com/coupons/brosa-furniture/-

    ReplyDelete