REVIEW | Tokyo Love Soap Pure Girls


Sabun Cinta |  Waktu mandi adalah waktu yang mampu menghilangkan stress dan mengembalikan kesegaran tubuh dan wajah. Terdapat beribu-ribu jenis sabun mandi yang dipasaran. Some are high mosture, with vitamin, soften the skin, cellulite reducer, etc etc. But wait, whitening?. Yes as most of the product claimed to "whiten your skin". Right. I bet if all of them works, now i will be whiter than snow white <--note the sarcasm.

For me its interesting to see new products in the market, and Nattacosme has been generous enough to let me try one. Memang waktu yang sangat tepat memandangkan aku terima parcel seminggu sebelum ke honeymoon. Maka pergilah Love Soap ke Singapore bersama aku. Ecewaahh. 

Lets meet my new bestfriend in the shower. 
--Tokyo Love Soap Pure Girls--
Sabun ini berbentuk bulat dan mempunyai berat 80g. Packaging pula serba ringkas iaitu didalam sebuah kotak berwarna merah jambu. 

: Cara mandi dengan Tokyo Love Soap

Caranya ialah basahkan seluruh tubuh dengan air, kemudian gosok tubuh badan dan muka dengan sabun Love Soap. Biarkan selama beberapa ketika (sekurang-kurangnya 3 minit) supaya sabun dapat meresap kedalam kulit. Langkah terakhir bilas dengan air. Ulang langkah sekiranya perlu.
--Buih yang dikeluarkan oleh sabun Tokyo Love Soap--
--Selepas 1 cucian.-- 
--Kulit tangan lebih bersih tanpa kulit mati-- 

:Pendapat tentang Tokyo Love Soap.

Kriteria pilihan aku bagi sabun mandi ialah dari segi bau yang wangi dan tidak terlalu kuat. Sabun ini mengingatkan aku kepada kedai Lovely Lace :) Ia meninggalkan bau yang sangat romantik dan juga bauan bunga ros. Sesuailah dengan nama sabun cinta korang akan rasa seperti sangat dicintai ketika mandi. Wah! 

 Selain itu, ianya mestilah tahan lama. The longer they stay, the better. Bau sabun ini boleh dikira tahan agak lama berbanding sabun mandian yang lain. Dah la wangi, tahan lama pulak tu. I guess it justifies the price which some of them claimed to be "a bit pricy" .

Masalah utama bagi kebanyakan sabun mandi ialah kadangkala selepas mandi kulit akan terasa kering dan tegang. Thats the thing that i hated the most because the soap absorbs all the moisture from your body and left your skin to be super tight. Luckily with this soap i experience none but a clean skin. Selepas mandi kulit tak terasa kering dan tegang. Kulit mati dan daki pun turut tertanggal.

Pada pendapat aku, sabun ini jugak sesuai bagi orang yang memiliki kulit muka yang berminyak kerana selepas satu cucian kulit muka terasa bersih dan tidak melekit dan berkilat seperti sebelumnya. To further justify the statement, i asked my husband to try it on. Yes, he agrees. No more shine even he is the knight of my shining armor. JK.
Antara kelebihan lain yang dinyatakan  ialah:
mampu mencerahkan kulit| mengecilkan pori | mengurangkan garis halus| kedutan dan parut| meratakan tona kulit| boleh di gunakan dibahagian intim | menghasilkan kompleksi "rosy white"| menghilangkan melasma |tanda usia dan bintik hitam | melembutkan dan melicinkan kulit | dll. 

 To get to know more :



=This product review is brought to you by Nattacosme. 

30 comments

  1. Wah ! Bestnyaaa. Macam nak kena try je ni. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh klik dekat link dear :) memang worth the money. menyeluruh, satu badan boleh guna

      Delete
    2. Hi bole beli dgn saya, saya mnjual Tokyo Love Soap original dari Jepun dgn harge yg lebih murah brbanding Natta Cosme. untuk order just whatsapp 0133063502 or like page Health/Beauty Cottage https://www.facebook.com/tokyosoap?ref=hl
      Thanks

      Delete
  2. wahhh ^_^ nampak bagus produk nie

    ReplyDelete
  3. Kita suka sabun mandi yang wangi dan fresh..tapi sekarang ni tengah addicted guna sabun beras yasmin..wangi & lembab..best..

    ReplyDelete
  4. macam best je tengok sabun ni, tapi hari tu tengok dekat sasa smpi 130 sumting. terbatal terus niat nak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye dear :) yup memang best pon. 1st time pakai pon dah terasa best sbb bau + efek dia.
      beli la dekat Natta, just 85 kalau tak salah. they are having a promotion. :)

      Delete
    2. Hi bole beli dgn saya, saya mnjual Tokyo Love Soap original dari Jepun dgn harge yg lebih murah brbanding Natta Cosme. untuk order just whatsapp 0133063502 or like page Health/Beauty Cottage https://www.facebook.com/tokyosoap?ref=hl
      harga RM75 including postage
      Thanks

      Delete
  5. Replies
    1. Hi bole beli dgn saya, saya mnjual Tokyo Love Soap original dari Jepun dgn harge yg lebih murah brbanding Natta Cosme. untuk order just whatsapp 0133063502 or like page Health/Beauty Cottage https://www.facebook.com/tokyosoap?ref=hl
      Thanks

      Delete
  6. produk drp korea mmg byk yg bagus . org korea pun kulitnya mulus jer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat. :) tapi produk diorg kadang2 tak sesuai dengan cuaca kita di malaysia.

      Delete
  7. Menarik juga produk ni.. thanks sharing Licha.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh hadiahkan untuk Isteri juga Khir :)

      Delete
  8. owh...lepas satu cucian tu dah nampak effect dia sikit kan???

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. cuma tu lah kan. pencahayaan kamera nampak kurang skit

      Delete
  9. based on gambar mcm wangi je. haha
    XD

    ReplyDelete
  10. menarik dan rasa macam na try sebab napak wangi :0

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. bagus jugak untuk kulit . :) tenkiu singgah ye

      Delete
    2. Hi bole beli dgn saya, saya mnjual Tokyo Love Soap original dari Jepun dgn harge yg lebih murah brbanding Natta Cosme. untuk order just whatsapp 0133063502 or like page Health/Beauty Cottage https://www.facebook.com/tokyosoap?ref=hl
      Thanks

      Delete
  11. amboi tengok pun dh feeling2 gitu...heehh

    ReplyDelete
  12. wahh cambest je ni..nak jugak rasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi bole beli dgn saya, saya mnjual Tokyo Love Soap original dari Jepun dgn harge yg lebih murah brbanding Natta Cosme. untuk order just whatsapp 0133063502 or like page Health/Beauty Cottage https://www.facebook.com/tokyosoap?ref=hl
      Thanks

      Delete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete