[Gambar] Kecantikan Pulau Boracay, Philipina.

Istana Pasir, Boracay

Sedikit info mengenai Pulau Boracay, Philipina.

Boracay adalah sebuah pulau kecil di Filipina yang terletak kira-kira 315 km (196 batu) selatan Manila dan 2 km dari hujung barat laut Pulau Panay di rantau Barat Visayas di Filipina.

Pada tahun 2012, Boracay telah dianugerahkan sebagai pulau yang terbaik di dunia dari antarabangsa majalah pelancongan (Travel + Leisure) 


 Matahari terbenam di tepi pantai
 Willy's Rock, Pantai Putih, Boracay
D*Mall off di Pantai Putih 



Cantik kan pemandangan di Boracay?
sumber  & sumber








36 comments

  1. kalau dh dpt anugerah kompom tmpat tu mnarik.
    ada rezeki boleh ler singgah nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la . licha pun tengah simpan duit nak pergi

      Delete
  2. wahhh...lawa giler pulau nie..dorang buat sand castle besar2 camtu tak takut runtuh ker??hehehe..anyway, nmpak mcm berbaloi kalau pergi vacation kat sini..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. memang top places orang pergi honeymoon.. hihi..

      Delete
  3. Bestnya Licha..cantik giler..he..he..

    Kena masukkan dalam my wishlist ni...

    ReplyDelete
  4. cantiknyer.. sy mmg suke sgt laut dgn the viewnyer... wahhh suke sgttt

    ReplyDelete
  5. Mmg cantik... sejuk mata memandang, lapang minda melihatnya... subhanallah...

    ReplyDelete
  6. cantik..
    jadi..bila kita nak pi??

    heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat la program lawatan. boleh jugak nak join..hihi

      Delete
  7. cantik sungguh tempat ni ya....

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. bawa isteri jangan gepren pulak ye.. hihi

      Delete
  9. subhanallah, cantiknya.. menabung libresse.. :D

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum... cantiknya Pulau Boracay ni...sungguh menarikk.

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum... cantiknya Pulau Boracay ni...sungguh menarikk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikum salam :) hihi.. betul tu

      Delete
  12. subhanallah, memang cantik :))

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. insyaAllah.. :) boleh buat lawatan. hihi

      Delete
  14. Cantik! Bestnya kalau pergi sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) antara yg tercantik dekat dunia

      Delete
  15. cantik.. pasir putih tepi pantai.. tenang nye...

    ReplyDelete
  16. Boracay is really great! Supervisa saya kawen dengan orang Iloilo dan selalu gi sane. Saya? Dapat gambar y dia wassap ngan fridge magnet je lah. Tapi tempat tu memang best..tiket pon tak mahal mana.

    ReplyDelete