REVIEW - Instagram best untuk solo traveller

Review terbaik ialah yang datangnya dari hati, baru lah menusuk dan meniggalkan kesan yang mendalam. Ecewahh :) . Aku memang seorang yang anti kopipes-review-pakai-berjemaah. Bukan apa, nanti macam tak tulen la kan. Pernah jugak aku baca blogger yang review blog sendu aku ini. Xiexie nimen :) . And i was so flattered by their comments and honest saying --walaupun ada yang cakap blog aku ni tah pape. haha. iolls suka orang yang jujur. Tapi tak pernah jumpa lagi orang cakap camtu. 

Alhamdulillah, this blog is getting better day by day. Trafik pun meningkat dan ramai jugak yang selalu BW kat sini dan curahkan komen, pendapat yang bernas. Ada jugak yang kelaut, aku buat GA, kau cakap "selamat bersegmen". Pon bolehh.. hentam je lah kan hehe.. Semalam masa tidur aku bukak instagram ada yang mention nama aku. Jadi tengok lah siapa gerangan yang menyeru aku ketika tengah tidur tu. 
Tup tup nin diaaaa..... 
"Selepas sebalang nutella 400g aku kerjakan. Aku terasa nak membaca. Tadaaa. . She is my best friend. Aku selalu baca blog dia, mcm suratkhabar kosmo, ringkas, padat, mutu gaya keunggulan. Hahaha. Tiba2. Pada siapa2 yg ada blog, folo la blog dia. Syok tau. Search je kt google cmtu. #lilylicha@liza_nora . Dia ni best friend aku kt ptrjaya. Sllu main bdmnthon dgn dia. Kalo team dgn dia sila bersedia utk diperlaukkan. Kah kah kah. Just kidding my dear. :p"
We have been together for so long now. Pergi tengok bunga api kat putrajaya masa merdeka sama2.
Jogging dekat putrajaya masa malam sama2. Paling kelakar masa pergi main badminton dengan blogger Ben Ashari dan YanTy  kat presint 9, soalan pertamaYan Ty tanya - "Korang husband and wife ke?" I cant forget the awkward moment right there bila dia cakap "tak, kami bestfriends, liza dah bertunang baru minggu lepas". Agak pelik bunyi kat situ.
Kalau korang ada pasang angan-angan nak travel all over europe sorang2, worry not. Sebab itu yang tengah dia buat sekarang. Mungkin agak gila bagi setengah orang tetapi dia resign kemudian bungkus barang terus fly pergi london nak jalan-jalan ke 23 negara dengan duit sendiri. Jadi bagi yang nak tengok gambar-gambar best yang dia ambil boleh follow instagram -- affendinayan.

Berbaloi kalau follow dia sebab tiap hari ada je gambar dari perjalanan dia selama dia pergi merantau. Hujung bulan feb baru balik. Walaupun kami jauh tapi tak terasa sangat lah sebab setiap hari whatsapp benda-benda lagha mcam gosip dan perkembangan terbaru. Jadi jom follow kawan aku yang sangat ramah ini.


oh ya fendi, aku bukan lah lauk sangat pun okay!!.


p/s: kalau nak aku review pon boleh. sila email ye 

20 comments

  1. mcm seronok plak travel sorg2 mcm tu kan. hehe

    ReplyDelete
  2. seronok banyak kutip pengalaman pergi travel sana sini..tu pun kalau ada bajet :)

    ReplyDelete
  3. woaaaaa..bestnyer..travelling guna duit sndr..rezeki dia..huhu

    ReplyDelete
  4. akak pun suka orang review blog akak dengan jujur.tak nak citer yang best je..

    lama dah tak buat segmen review..rasa nak buat je..:p

    ReplyDelete
  5. travel sensorang nie seronok bila semua aktiviti yang kita nak buat kita boleh teruskan jer..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. Wow best, saya pernah buat mcm tu tp in group, backpack 5 org, tak ikut mana2 travel agency.. ni lagi hebat jln sorng2 je.. thanks sharing Licha & all the best for him.. :)
    2× ikea sini.. :D

    ReplyDelete
  7. best travel.. jauh perjalanan luas pemandangan.. :D

    ReplyDelete
  8. Travel around europe? Banyak belanja tu....

    ReplyDelete
  9. biar la org nk ckp apa pun pasal blog kita.. janji ada kawan2 nk bw kt sini kan :)
    seronok jd fendi boleh travel around de world sorang2

    ReplyDelete
  10. Memang best kalau dapat travel selalu licha..i miss the moment of travelling..sekarang ni pun tengah travel..sebelum jalan-jalan updates blog dulu...have a nice weekend ya!!!

    ReplyDelete
  11. ku buat GA, kau cakap "selamat bersegmen". Pon bolehh.. hentam je lah kan hehe..itu nama nya x baca terus komen..ok la janji trafik dtang..anyway saya suka baca blog incha..simple,..menarik..kadang funny..truskan.. :) memng payah nak jumpa orh bg komen scara jujur mgenai blog kita :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam bahasa yg lebih indah "terus melulu ke kotak komen tanpa berlengah". hahhaha..
      tak pe lah kan. jangan terus karam dilautan udah ler.
      licha suka baca komen2 orang, sebab tak payah bukak 9gag dah. macam2 hado. :P

      tenkiu Sobri singgah sini.

      Delete
  12. wahh macam seronok.. boleh tengok kat luar negara

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. puji diri sendiri seyh :P hahahahahah.

      Delete
  14. travel memang best...tapi kalau perempuan mungkin tak sesuai travel sorang...bahaya...kalau lelaki tu lain... :)

    ReplyDelete
  15. bestnya lah dapat jenjalan jelajah dunia.. :)

    ReplyDelete
  16. Best sgt travel eropah.. teringin jugak.

    ReplyDelete
  17. Wow! Seronoknya travel ke negara orang pakai duit sendiri. Saya masih dalam proses menyimpan duit lagi :)

    ReplyDelete