[Gambar] Beginikah rupa "Perempuan Sempurna" di mata Lelaki ?

Dalam sebuah survey kecantikan, lelaki dan perempuan telah diminta untuk meberikan gambaran wajah yang sempurna dengan mengambil ciri-ciri antara perempuan tercantik di dunia. 
Melalui kajian tersebut, lelaki lebih menyukai rambut perang seperti shakira, mempunyai bibir seperti Angelina Jolie dan dagu yang runcing seperti Megan Fox. Gambaran tersebut boleh dilihat seperti gambar dibawah. 

Berlainan pula dengan perempuan, mereka mempunyai tanggapan sendiri tentang perempuan yang sempurna. 



Gambaran Perempuan Sempurna pilihan perempuan ialah mempunyai rambut hitam, bibir mungil milik Scarlet Johansson, hidung seperti Blake Lively. 

Persamaan antara pilihan lelaki dan perempuan ialah dagu milik Megan Fox. 
Dagu Megan Fox. Dagu "tersempurna" . 

52 comments

  1. Lebih suka tengok yg gambar kedua tu

    ReplyDelete
  2. akak rasa gambar yang kedua tu lagi cantik di pandangan mata akak.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah. nampak lebih ayu dan manis

      Delete
  3. WANITA SGT CANTIK PADA PANDANGAN LELAKI, WALAU KPD KITA WANITA BIASA-BIASA SAJA....TAK CANTIK MANA PUN...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mendalam tu :) setuju jgk. pandangan orang semua berbeza-2

      Delete
  4. gambar 1st tu seksi :)
    yg penting - kita tetap cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. agak HOt sikit..:)
      taste lelaki dgn perempuan ni beza sikit

      Delete
  5. terperinci sungguh bahagian yang ditunjuk...
    nice2..
    ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat detail. tapi kalau gabung semua tak de la cantik mana pon kan. ihihi

      Delete
  6. Setiap org cantik.. Huhu.. Cntik tu subjektif.. Kalu lady.. Gmbr mula mula tu lg cntik dr yg kedua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. itulah kan. taste org tak semua nya sama.
      licha suka bibir angelina jolie. hee

      Delete
  7. cukup sempurna kalau semuanya ada..cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. yg pilihan llki tu xmnt sangat

      Delete
  8. ahahaha macam pelik je ika tengok gambar ni...tapi tu laa kan...taste lelaki ni macam2 --'
    tapi kalau ika, ika suka muka ika sendiri,..miahahaha macam obses dengan diri sendiri pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. rasa diri lagi cantik pon takpe dear.
      asalkan jangan menunjuk. ye tak?

      Delete
    2. rasa camtu sebab bersyukur walaupun takde muka macam artis, mata macam artis etc etc hahaha
      bersyukur je apa yang ada kat diri ni haaa :)
      betul3 tak yah nak menunjuk2 :)

      Delete
    3. betul tu.. hehe. jadi comel2 untuk suami nanti sudah lah.
      :)

      Delete
  9. Rasanya betullah pandangan wanita terhadap wanita yang sempurna tu sebab memang lagi suka tengok kombinasi gambar yang kedua tu.. Hehe..
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Semuanya sempurna di mata kita Licha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada orang yg tak cantik kat dunia ni. :)

      Delete
  11. haha..lain orang lain pandangan dia kan..hehe..bg zyra perempuan yg sempurna semua nye kpop idols haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah.. ezyra dh memang minat K pop kan?.
      kulit diorg tu mcm terlalu sempurna. putih sgt.

      Delete
  12. Aikk, dagu pun diorang perhati betul betul? Kalau Nad memang tak perasan dagu macam Megan Fox ke apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tulah kan dear. tau runcing, bulat dgn bujur je.
      tak tau plak dagu kak ton. :P

      Delete
  13. megan fox memang lawa..tapi dalam kata mata saya belum cukup sempurna...rasanya licha lawa skit dari megan fox..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. amboihh. mentang2 sponsor GA , nak bodek2 plak ye.
      hihi.. tenkiu Azlan. :0

      Delete
  14. Sempurna perempuan itu lebih baik dipandang dari hati. Bila hati budi sempurna, in shaa Allah sempurnalah yg lain2 tu nnti.. :D
    klik2 transitions.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. perempuan melayu pun cantik jgk pe. hihi.
      cuma ni kajian oversea.

      Delete
  15. Semua pun cantik..cuma mereka lihat dari sudut yang berbeza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.? mcm licha lebih prefer perempuan yg rambut hitam tu. nampak natural sikit.

      Delete
  16. megan fox cantikkkk.... body cun melecuuuuuuuuunnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. cakap camtu teringat cerita Jeniffer's body. hahahah

      Delete
  17. Replies
    1. betul tu Yui. hehe. cuma orng pentingkan luaran sbb nampak

      Delete
  18. cukuplah seadanya muka kita copy paste dari mak bapa kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju tu. hihihi.. pernah jgk baca ayat pasal wajah tu.
      sebab nanti bila kita rindu boleh tengok muka dekat cermin. hihi

      Delete
  19. apa yang penting cantik di luar dan cantik di dalam juga kan.. menabung sony untul licha.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 orang suka pentingkan rupa dulu. masih ada yang bias :(

      Delete
  20. Replies
    1. citarasa orang tak semestinya sama kan.. hihi

      Delete
  21. mcm2 la manusia ni kan..sdgkn semua ciptaan-Nya itu sempurna..btw sy lbh suke tgk yg kedua tu..eheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. semua pon nak dikaji nya. hahhaha.. licha pun suka nombor 2

      Delete
  22. Gambar kedua lagi cantik. Baik lelaki mahupun wanita suka mata cantik macam Mila Kunis kan? Dan dagu mcm Megan Fox. Yg pasti, cantik tu subjektif. Gitu katanyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitu lah dear.. hihi.. licha suka angelina jolie..
      dah perfect dah bagi licha..

      Delete
  23. Pic no 3 tu cntik dhh sebb yg tu je pic xcantum2....huhuuu
    Mcm2 kan..kekadang kita amik hidung org tu...mata org nii....bibir org sana....kening org sinii...cantum2 xsemestinya jadi cntekk.....

    ReplyDelete