Video Berhenti Kerja yang sangat Awesome..

Assalamualaikum. 

Selalunya orang akan mengemukakan surat apabila hendak berhenti kerja, tetapi tidak kepada 
Marina Shifrin, beliau telah memilih cara yang lebih kreatif dengan membuat 1 video untuk menyatakan keinginan untuk berhenti kerja dari sebuah syarikat animasi. 

Video tersebut telah di upload di Youtube ditonton melebihi 12 juta kali (ketika entry ini ditulis).


Untuk menonton video tersebut, sila klik sini
Berikut adalah kata-kata beliau mengenai video tersebut.



 Marina kemudian dijemput untuk muncul di dalam rancangan bersama Queen Latifah, dan telah ditawarkan berkerja di dalam syarikat milik beliau. Tahniah!. 





p/s : pendapat anda?



30 comments

  1. dunia dah moden..xpayah2 surat dah..main video je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki dia.. video jdi viral.. hehe

      Delete
  2. Haha. Berenti kerja, then dapat kerja baru. Hebatt
    Sahizatul Sahimi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. dapat dgn Queen Latipah lak tu.. untungg

      Delete
  3. Replies
    1. dah tak pakai surat dah. cerai pon boleh ikut sms je kan? hehe

      Delete
  4. dia menggunakan teknelogi sebaiknya..:)

    ReplyDelete
  5. zaman it kan
    kerana videonya yg popular akhirnya diterima keje co queen latifah
    suka la tengok lakonan dia..kebanyakkn di bawak aksi kelakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la :) dia pon blogger dan stand up comedian.. ada buat show kat taiwan.. hehe

      Delete
  6. Zaman IT, dia memanafaatkan sepenuhnya.. :D

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...wahh untungnye... dh benti keje, queen latifah pulak offer..hihii.... btol org cakap, tuah ayam nmpk di kaki, tuah manusia taktahu lagi...ececehh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear :) kita tak tau rezeki kita dekat mana. so usaha je la

      Delete
  8. wahhhh sangat berani, tapi tindakan dia betul,
    nowadays memang orang terlalu pentingkan views, outer impression, judge by its cover and etc rather than the quality itself.
    At least, dengan video ni, dia bukan saja raih views yang banyak tapi at the same time, buat kita sedar juga, kualiti tu lebih penting daripada kuantiti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul tu dear :) sama jgk macam blog. org pentingkan bilangan follower daripada content..

      sepatutnya pentingkan kualiti, bukan kuantiti entry. hehe

      Delete
  9. Zaman teknologi ni otak manusia pun dah macam kartun.. hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. setuju tu suria.. :) kalau berfaedah tak pe jugak

      Delete
  10. Perghh kemain lagi orang tuu .. Tapi bagus juga dia buat macam tu .. Lain dari yang lain .. hahah

    ReplyDelete
  11. heheh..
    ituler tuah org kreatif..
    kalu buat kt malasyia org kata buat tebiat.

    ReplyDelete
  12. memandangkan dia memang kerja kat bidang tu so tak terkejut laa kalau dia buat video macam tu..tapi apa2 pun cara dia resign memang stylo and no wonder video clip dia viral..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaha.. 2o juta lebih orang tengok

      Delete