Tutorial Bergambar : Cara Mudah Meletakkan Instagram di Blogspot


Ikuti tutorial mudah yang telah aku sediakan untuk orang yang masih lagi tercari-cari cara meletakkan gambar-gambar instagram di Blogspot. 

Berpandukan gambar, sila turuti langkah yang telah aku screenshot. 

(sila klik gambar untuk pembesaran)


Untuk bahagian "Customize your Widget" aku pilih Grid,
untuk layout mulanya aku pilih 1 X 3, kemudian aku tukar kepada 2 X 2 . 
Hasilnya seperti dibawah :


kedudukan aku letak dibawah follower :


5 minit je dah boleh siap. 
Aku harap tutorial mudah ini dapat membantu korang semua. 

selamat mencuba



oh ya, username aku: liza_nora 

24 comments

  1. nice!
    tp MG xde insta now
    myb later someday :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dear :) nnti inform ye .. hehe. licha nak follow

      Delete
  2. Nice.. klu ada masa nk try juga, tp nak kena cari gmbr yg sesuai tu mmg sy payah sikit.. Thanks sharing ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. dia akan automatik fetch gambar dari instagram kita :)

      Delete
  3. nak juga..tp kite tdk ada acaunt istgrm lg

    ReplyDelete
  4. widgets ni berfungsi tak untuk mereka-mereka yang privatekan instagram? macam ika, ika private instagram

    ReplyDelete
    Replies
    1. ika. kalau private rasanya tak keluar. mayb boleh buat link je la ke instagram :)

      Delete
  5. ade terpikir aritu nak buat..tapi belum decide lagi nak share photo instagram kat blog ke tak..tapi sounds like fun..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. sebab licha tengok blog vivy yusof ada .. hehe

      Delete
  6. ade link IG ni kt blog tapi takde gmbr sebab private.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm. tula private tak keluar gambar kan dear..

      Delete
  7. salam kenal ye...
    xde instagram hehehe

    ReplyDelete
  8. oooo..nice sharing
    yumida xde insta
    nnti nk buat jugak..tggu tab 2 sampai

    ReplyDelete
  9. Nnti nk buat jubak jgkla..tima kasih kongsi pngetahuan eh liza :)

    ReplyDelete
  10. thanks for the info.. kite baru letak link instagram.. hehehe

    ReplyDelete