Gambar Pemilik Suara Siri untuk Iphone


Pastinya ramai orang pernah bercakap dengan Siri, iaitu sebuah applikasi "pembantu" bagi telefon pintar terkenal Iphone. Tapi pernahkah anda terbayang bagaimanakah rupa sebenar pemilik suara berkenaan?


Agak menarik untuk mengetahui siapakah pemilik suara Siri kerana sejak ia diperkenalkan identiti kepada pemilik suara tidak didedahkan. Tambahan lagi, Susan sendiri tidak mengetahui suara yang dirakamnya satu ketika dahulu bakal menjadi suara kepada Siri.    

Beliau ialah Susan Bennett, seorang pelakon suara veteran. Selain Siri, suara beliau juga dapat di dengari di lapangan terbang bagi Delta Airlines. 


Walaupun pihak Apple masih belum memberikan sebarang kenyataan, namun terdapat beberapa pakar yang mengesahkan bahawa suara Susan sama 100% dengan Siri. 


Bagi berita penuh, klik sini (CNN news.com)


 Tengok tu? Masih lagi tak nak mengaku.. haha.. 




p/s: Walaupun aku pengguna Samsung, 
aku lebih suka Iphone. teheee.. 

21 comments

  1. tak sangka dah berusia juga ya pemilik suara tersebut.
    Ika pun pengguna samsung tapi pernah juga guna IPhone. Cuma lebih berminat kepada samsung sebab designnye lebih berbeza2 berbanding Iphone. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm.. licha pun prnah pakai 2,2. tapi iphone dia mcm ekslusif skit. sebab dia punya variasi tak banyak. ni pakai s4, kejap je dah kua s4 zoom. lepas tu note 2, dah keluar note 3. cepat sangat :(

      Delete
  2. oo yumida baru tahu ni
    nice sharing
    iphone ngan samsung setanding hebatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. :) interesting dpt tengok orang sebenar

      Delete
  3. Replies
    1. :) ye Mama. xpyh nak gadget mahal2 pon xp

      Delete
  4. Aplikasi Iphone & samsung lebih kurang je.. tp iphone mendahului dlm branding. Designnya pun smart.. Thanks sharing :)

    ReplyDelete
  5. best ker iphone nih eh.. mamamyja lebih suka samsung... ahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm.. sebab samsung jenis user friendly.. :) nak bluetooth pun senang

      Delete
  6. wow ingatkan betul2 robot. rupanya orang. nice enrty

    recent post : Blogger Jangan Benci Blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup itu suara orang. tapi dia pun tak tau suara yang dia rakam dulu tu untuk iphone

      Delete
  7. tak pernah pakai iphone jadi tak berapa cam sangat suara tu...tapi suara tu mesti datang dari seseorangkan..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. dulu main dengan siri dia tak paham sangat. kalau proper English baru ok.

      Delete
  8. sungguh xpercaya..ingt suara org muda..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. haha.. dah tua dah sebenrnya

      Delete
  9. Braper le apple bayar untk suara dia tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psl. :) juta-juta mungking? hehe

      Delete
    2. ok salah tulis, dh mcm orang ganu. mungkin ok.. haha.. sorry mls nk padam komen kat atas tu ha

      Delete
  10. Replies
    1. yup.. dia pemilik sebenar suara Siri

      Delete