Permintaan gila- gila di Kedai Makan..

Assalamualaikum.. 

Bila order makanan kat kedai aku selalu custom-made apa yang aku nak.
Kadang-kadang seronok jugak tengok muka orang tu berkerut-kerut ambik order tapi tak kurang jugak ada yang gelak. Sebab aku suka describe benda tu. Contohnya- 

Roti canai : 
Baiya, i nak roti canai kosong 1, nak nipis-nipis, lepas tu garing. 
Kuah nak sambal bilis dengan kari. dhal tak nak. 

Burger tepi jalan :
Burger ayam 1,  Tak nak salad
sayur cincang halus-halus ye Bang~~. ha. extra mayo, cheese pon nak.  

Bubur McD :
Miss, nak bubur mcD 1, benda-benda hijau tu tak payah letak. 

Ais Kacang:
Letak sirap merah tu je, tak payah letak gula merah dengan bola-bola kecik tu ye Kak..


Kalau ayam KFC :
Ayam semua nak bahagian atas peha. 

kawan aku pulak pernah cakap: 

"i nak kepak ayam sebelah kiri". 

weh.!!!. gelak gila-gila aku sampai nak tercekik. 




23 comments

  1. Assalam.. kelakar pulak baca, sure org yg amik order tu hairan.. klu yg dah kenal, mesti dia org ada yg sembunyi x nk amik order hahaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. khir. itulah pasal nya.. tapi order dekat kedai selalu pergi la .. :)

      Delete
  2. Replies
    1. ngada-ngada sgt kadg2 tu yui. :) hehe

      Delete
  3. hahaha...nory biasa kalau order makanan, mesti request takmau sayur...kalau gi kfc plak, request bahagian tight...takmau bahagian dada..heehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan Nory.. setuju.. tak nak sayur.. :)

      Delete
  4. leceh la macma2 nak minta..igt org kat kedai tu nak ikut sgt ke apa yg kita minta..hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. tapi kadg2 kalau dia xboleh buat dia ckp je. so xp la kn.. :)

      Delete
  5. Salam sejahtera. awieomar.blogspot dengan seikhlas hati nak menjemput anda sertai game top "BLOGGER" untuk musim yang ke 4. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1, 2 & 3 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Tak perlu buat apa apa entri, hanya komen di mana mana entri blog Awie Omar dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES. SEGALA SYARAT DAN PERATURAN AKAN SAYA IKUTI".". Harap sudi la menyertainya. Ganjaran pasti ada untuk pemenang :) http://awieomar.blogspot.com/2013/01/blogger-4-survivor-series-pengenalan.html

    ReplyDelete
  6. haha..kepak belah kanan x mau?haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. luqman :) pening kepala budak KFC tu nak cari mana 1 belah kiri ..hehe

      Delete
  7. eh yang bukan bukan plak permintaan rakannya tu. hahaha . bukan main lagi ! kehkeh ...tapi I pun sama . selalu mengada nak custom made order tu.. pang kang bru taw.. haha

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. kalau tak kelakar , xd la licha pun tercekik.. hehe

      Delete
  9. hahaha..yang KFC tu memang lain macam...ade beza ke kepak belah kiri ngan kanan??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la ada beza ke x. mayb kiri punya lebih juicy. siapa tau? haha

      Delete
  10. adehhh tergelak tang kfc tu. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm.. mesti sush nak cari kan.. haha. pening punya lah

      Delete